Wat doen wij voor jou en de moeders?

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor de omstandigheden waaronder moeders hun kinderen voor adoptie hebben afgestaan en is er begrip voor de wens van de moeders om in contact te komen met hun kinderen.
Om deze moeders te kunnen helpen is informatie en geld nodig.

Informatie

Wij zoeken moeders in Indonesië die een kind hebben afgestaan voor adoptie.

Al deze moeders bieden we de mogelijkheid een DNA-test af te nemen en op te sturen naar een DNA-bank. Hoe meer moeders we bezoeken, hoe meer kans op een match.

Laat je adoptiedossier analyseren

Laat je dossier gratis analyseren en ontvang een overzichtelijk verslag van de bevindingen. Als we iets opmerkelijks tegenkomen laten we je dit weten. Ook de mogelijkheden die we nog zien zetten we op een rijtje. We ontvangen graag niet alleen de vertalingen maar ook de stukken in het Indonesisch om er zeker van te zijn dat we niets missen.

We beschikken over veel informatie over de adoptieorganisaties in Indonesië, wie hierbij betrokken waren en wat er achter de schermen gebeurde.

Zoektocht

Heb je nog niet gezocht en wil je graag je moeder zoeken? Wij kunnen je helpen met je zoektocht. 
In Indonesië staan onze vrijwilligers voor ons klaar om te helpen met zoektochten. Zij hebben veel ervaring en hebben al veel familie gevonden en bezocht. 

Vertrouwelijk

We gaan absoluut vertrouwelijk om met alle gegevens die wij krijgen. Deze gegevens zullen niet gepubliceerd worden, op bijvoorbeeld Facebook worden gezet of aan derden worden verstrekt. Je kunt dus veilig je verhaal delen.
Om deze reden zie je op onze website geen foto’s en namen van moeders en geadopteerden of geslaagde zoektochten.  

Rootsreis

Met de subsidie die we hebben gekregen kunnen we je 5 dagen lang een gratis tolk/gids aanbieden.

Deze dagen kan je gratis gebruik maken van een tolk/gids of deelnemen aan leuke activiteiten om Indonesië (beter) te leren kennen.  Deze reizen zijn voor geadopteerden die hun familie hebben gevonden, maar ook voor geadopteerden die hun familie nog niet hebben gevonden. We werken samen met een reisorganisator in Indonesië met meer dan 25 jaar ervaring met rootsreizen en hele goede reviews. Als je naar je geboorteland wilt reizen met subsidie nemen we contact met je op en plannen we samen de vakantie die bij jou past.
Ook na afloop houden we contact en bespreken we de reis met je na, als je daar behoefte aan hebt.

Financiële steun

Waarom is het inzamelen van geld zo belangrijk?

Het bezoeken van de moeders en het afnemen en opsturen van het DNA kost geld; dit geld hebben zij zelf niet.

De moeders verkeerden vaak in moeilijke omstandigheden. Armoede, familieproblemen, psychische problemen; ze stonden er vaak alleen voor, zodat ze niet veel keuze hadden. Vaak dragen ze hun verlies in stilte. Ook nu leven zij vaak nog in moeilijke omstandigheden, velen zijn analfabeet. Zij hebben geen enkele mogelijkheid een zoektocht te starten, op Facebook te zoeken of hulp te vragen. Ze hebben geen geld, geen toegang tot computers en internet en zijn bang om hun verhaal te delen uit schaamte en angst.

Steun hen! zodat wij een vrijwilliger in Indonesië een moeder laten bezoeken, een DNA-test laten afnemen, en het DNA opsturen naar een DNA-bank in de VS.

De Belastingdienst heeft ons aangemerkt als “algemeen nut beogende instelling”. Dit betekent dat wij de ANBI-status hebben gekregen en dat giften aan de stichting aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting. Hoe dit werkt leest u op de website van de Belastingdienst–>

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie. Dit betekent dat we niet betaald krijgen voor ons werk. Ook in Indonesië werken we met vrijwilligers die alleen hun onkosten vergoed krijgen.
Al het geld komt dus direct ten goede aan het doel van de stichting: het bezoeken en steunen van de moeders en het laten registreren van het DNA in de hoop op een match.

Steun ons met geld. Eenmalig, maandelijks of jaarlijks, help mee en steun de moeders.

Read more

Totaal: € -

 

Of stort je bijdrage op IBAN NL 86 INGB 0009 3779 84 t.n.v. Ibu Indonesia.


Word vrijwilliger!

Neem contact op voor de mogelijkheden


Heb je vragen?

Neem contact op via het contactformulier, maar ook als je liever eerst telefonisch contact wilt is dit mogelijk.
Laat je gegevens achter en we reageren zo snel mogelijk.

Read more

(Photo by Tyler Morgan)

Hoe nuttig was deze informatie?

Jammer dat je deze informatie niet zo nuttig vond

Help ons dit te verbeteren

Wil je feedback geven?

error: