Help Mee!

Gelukkig is er steeds meer aandacht voor de omstandigheden waaronder moeders hun kinderen voor adoptie hebben afgestaan en is er begrip voor de wens van de moeders om in contact te komen met hun kinderen.
Om deze moeders te kunnen helpen is informatie en geld nodig.

Informatie

We zoeken moeders in Indonesië die een kind hebben afgestaan voor adoptie.

Ben je geadopteerd? Help dan mee en kijk in je adoptiepapieren naar namen en adresgegevens van mogelijke moeders. Wil je helpen? Stuur ons ook de gegevens van de getuigen die worden genoemd. Soms blijken getuigen ook moeders te zijn. Wij sporen hen op en zorgen voor een DNA-test als ze ook in het verleden een kind hebben afgestaan.

Heb je je moeder al gevonden? Vraag haar of ze meer moeders kent. Misschien heeft ze nog contact met lotgenoten of kent ze hun familie.

Ben je op een andere manier in contact gekomen met moeders in Indonesië? Neem contact op en zorg dat we deze moeders kunnen bezoeken en de mogelijkheid van een DNA-test kunnen aanbieden.

We gaan absoluut vertrouwelijk om met alle gegevens die wij krijgen. Deze gegevens zullen niet gepubliceerd worden of aan derden worden verstrekt zonder de toestemming van betrokkene zelf.
We zullen de mogelijke moeders laten bezoeken en hen de mogelijkheid bieden een DNA-test af te nemen en op te sturen naar een DNA-bank.

Financiële steun

Waarom is het inzamelen van geld zo belangrijk?

Het bezoeken van de moeders en het afnemen en opsturen van het DNA kost geld; dit geld hebben zij zelf niet.

De moeders verkeerden vaak in moeilijke omstandigheden. Armoede, familieproblemen, psychische problemen; ze stonden er vaak alleen voor, zodat ze niet veel keuze hadden. Vaak dragen ze hun verlies in stilte. Ook nu leven zij vaak nog in moeilijke omstandigheden, velen zijn analfabeet. Zij hebben geen enkele mogelijkheid een zoektocht te starten, op Facebook te zoeken of hulp te vragen. Ze hebben geen geld, geen toegang tot computers en internet en zijn bang om hun verhaal te delen uit schaamte en angst.

Steun hen! Voor gemiddeld 150 euro kunnen wij een vrijwilliger in Indonesië een moeder laten bezoeken, een DNA-test laten afnemen, en het DNA opsturen naar een DNA-bank in de VS.

De Belastingdienst heeft ons aangemerkt als “algemeen nut beogende instelling”. Dit betekent dat wij de ANBI-status hebben gekregen en dat giften aan de stichting aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting. Hoe dit werkt leest u op de website van de Belastingdienst–>

Wij zijn een vrijwilligersorganisatie. Dit betekent dat we niet betaald krijgen voor ons werk. Ook in Indonesië werken we met vrijwilligers die alleen hun onkosten vergoed krijgen.
Al het geld komt dus direct ten goede aan het doel van de stichting: het bezoeken en steunen van de moeders en het laten registreren van het DNA in de hoop op een match.


Word vrijwilliger, ambassadeur, doneer geld of start een actie:

 

1. Word vrijwilliger en zoek mee naar informatie!

Zoek mee naar moeders.
Vraag iedereen die geadopteerd is in de adoptiepapieren te kijken en de namen en adressen van eventuele moeders én getuigen door te geven.
Goede informatie is belangrijk om ons doel te bereiken: het vinden en matchen van zoveel mogelijk moeders!

Neem contact op via het contactformulier of via e-mail en help ons aan informatie. Wij zullen dan zo snel mogelijk (mede afhankelijk van onze financiële mogelijkheden) een vrijwilliger de eventuele moeder laten bezoeken zodat een DNA-test kan worden afgenomen.
Read more

2. Doneer nu!

Steun ons met geld. Eenmalig, maandelijks of jaarlijks, help mee en steun de moeders.

Zonder geld kunnen wij de moeders niet laten bezoeken. Hoewel we met lokale vrijwilligers werken, komen er bij een bezoek aan de moeders wel onkosten kijken.
Denk hierbij aan reiskosten van onze vrijwilligers in Indonesië (gemiddeld rond de 70 euro). Ook de portokosten zijn relatief hoog. Elk DNA-monster moet op voorschrift van MyHeritage apart als “pakket” naar de VS worden gestuurd. Dit kost rond de 20 euro. Verder proberen we gratis DNA-testen van MyHeritage te ontvangen in het kader van hun ProBono adoptie-actie (zie de link in de rechtermarge van de website). Als dit niet lukt kost de DNA-test rond de 60 euro.

Jouw bijdrage is dus belangrijk voor het slagen van het project!

Read more
Totaal: € -

Of stort je bijdrage op IBAN NL 86 INGB 0009 3779 84 t.n.v. Ibu Indonesia.

3. Adopteer een moeder!

Maak het mogelijk dat we een moeder kunnen bezoeken. Als de moeder hier mee instemt ontvang je een foto van haar. Als je “geadopteerde moeder” uiteindelijk kan worden gematcht ontvang je bericht. Uit privacy-overwegingen is het niet altijd mogelijk de namen hierbij te verstrekken.

Geld geven is leuk, maar het is natuurlijk leuker als je precies weet wat er met je geld gedaan is. Daarom is er de mogelijkheid een moeder te “adopteren”. Voor 150 euro kan je een moeder adopteren. Hiervan betalen we de DNA-test, de reiskosten van onze vrijwilliger in Indonesië en de portokosten van de verzending van het DNA naar de VS. Voor 150 euro kan je een groot verschil maken.
Read more

4. Word ambassadeur en help mee sponsoren te vinden

Vraag je familie, vrienden, de kerk, iedereen die een steentje zou kunnen bijdragen. Denk groot en denk klein: voor 12,50 euro per maand gedurende één jaar, hebben we alweer een moeder geholpen. Maar durf ook groter te vragen. Help mee!

Iedereen die voor meer dan 150 euro doneert mag voor de duur van een jaar een bericht plaatsen op onze speciale partnerpagina.

Op deze website maken we een speciale partnerpagina waarop bedrijven en particulieren een bericht kunnen plaatsen. Dit mag een promotiebericht zijn, maar ook een meer persoonlijk bericht.
Read more

5. Start een actie

Er zijn heel veel leuke manieren om geld binnen te halen.
Organiseer een sponsoractie, laat jezelf sponsoren als je meedoet aan een sportevenement, of laat geld doneren in plaats van een verjaardagscadeau.

Heb je een goed idee en start je een actie?
Laat het weten en we maken gratis een actiepagina voor je aan op deze website, zodat je je sponsoren kunt informeren via deze speciale actiepagina en je deze pagina kunt delen via social media.


Lees hier onze tips voor een geslaagde actie:

  • zet foto’s op je actiepagina en vertel waarom je de actie bent gestart. Wat is je persoonlijk motivatie?
  • benader ook bedrijven om je te sponsoren.
  • als je actie niet op een bepaalde datum plaatsvindt, stel dan een einddatum vast. De laatste twee weken zijn het belangrijkst, zo leert de ervaring. Zorg dus dat je vooral ook deze laatste twee weken om aandacht blijft vragen.
  • plaats regelmatig updates over bijvoorbeeld je voorbereiding op je actiepagina, Facebook, Instagram en andere social media.
Read more

 

(Photo by Tyler Morgan)

Hoe nuttig was deze informatie?

Jammer dat je deze informatie niet zo nuttig vond

Help ons dit te verbeteren

Wil je feedback geven?

error: