Rootsreis voor geadopteerden uit Indonesie

ROOTSREIZEN 

Een gids/tolk gratis voor 5 dagen

Veel ervaring

Berber vertelt:

“Nu 9 jaar geleden ben ik voor het eerst naar Indonesië geweest. Dit was een hernieuwde kennismaking met de cultuur waarvan ik heb mogen proeven door de verhalen van mijn grootouders en schoonfamilie. We hebben de Indonesische familie van mijn man op deze reis terug gevonden en hebben hen en Indonesië in ons hart gesloten. Dadang Supardi  (Pardi in het kort) was onze gids, tolk en chauffeur en heeft ons fantastisch in deze zoektocht geholpen.”

Pardi heeft de afgelopen 25 jaar veel ervaring gekregen in het organiseren van zoektochten en rootsreizen. Veel geadopteerden zijn al met hem op pad geweest en hebben Indonesië en/of hun familie met hem leren kennen. Hij heeft inmiddels al vele moeders (of hun familie) bezocht en hun DNA aan de DNA-bank van MyHeritage toegevoegd.

Misschien komt het doordat hij zelf in een dorp is opgegroeid, of omdat hij ongeveer dezelfde leeftijd heeft als de geadopteerden uit Indonesië  of omdat hij veel ervaring heeft, maar eigenlijk elke keer voelt het alsof hij aan het eind van de rootsreis afscheid neemt als een vriend.

Subsidie

We zijn dan ook heel blij dat we  iedere geadopteerde die  een rootsreis gaat maken GRATIS vijf dagen lang gebruik kan maken van een gespecialiseerde tolk/gids via Dadang Supardi. Het ministerie heeft hier geld voor beschikbaar gesteld.

Hoe werkt het?

Je betaalt en boekt zelf een ticket in Indonesië en je regelt ook zelf je overnachtingen. Ter plekke kan je (zolang de beschikbaarheid dit toelaat) gratis vijf dagen lang gebruik maken van een speciaal voor rootsreizen opgeleide gids, die ook voor je tolkt.

Het ministerie heeft subsidie verstrekt zodat elke geadopteerde uit Indonesië zijn/haar geboorteland en/of  familie (beter) kan leren kennen. Ook als je al eerder naar Indonesië bent geweest kan je hier nu gebruik van maken.


Waar kun je uit kiezen?

Je kan kiezen uit twee speciaal ontwikkelde pakketten met vaste elementen, die de reis geschikt maken voor elke geadopteerde en waar iedere geadopteerde (zonder onderscheid), gebruik van kan maken.

Pakket 1

Je hebt je familie gevonden.

Heb je je familie gevonden?
Dit 5-daagse pakket is voor geadopteerden die hun familie hebben gevonden.
Het doel van dit pakket is een bezoek aan je Indonesische familie en bestaat (in overleg) uit:

  • voorbereiding van het bezoek aan je familie
  • aandacht voor de cultuur en gewoonten
  • bezoek aan je familie met een tolk
  • samen activiteiten ondernemen
  • het nabespreken van het bezoek.

Pakket 2

Nog geen familie gevonden?

Ook als je je familie nog niet gevonden hebt is een rootsreis speciaal. Tijdens je reis leer je Indonesië echt kennen. Hoe zou het dagelijkse leven eruit hebben gezien als je niet was geadopteerd?  Je wordt gastvrij ontvangen en bezoekt mensen thuis. Zo leer je je roots echt kennen!

Dit pakket is voor geadopteerden die hun familie nog niet hebben gevonden.
Het doel van dit pakket is het (beter) leren kennen van Indonesië en omvat (in overleg) onder meer:

  • bezoek aan een lokale moskee, school en eventueel kindertehuis
  • bezoek aan de voor jou belangrijke plekken uit je dossier
  • uitleg over de cultuur en achtergronden
  • het (beter) leren kennen van het dagelijkse leven in een dorp of in de stad
  • koken bij een gezin thuis
  • fietstocht door de dorpen en velden met onderweg uitleg over de natuur, cultuur en thuisnijverheid

Het is ook mogelijk deze pakketten te combineren.


rootsreizen indonesie

Meer weten?

Wil je meer informatie? Neem contact op en wij helpen je verder.
Het subsidiebedrag is voorlopig voldoende, maar op=op. Ook is het mogelijk dat er in de drukke perioden geen gids meer beschikbaar is. Wees er dus op tijd bij.

Privacy

Hecht je aan je privacy? Geen zorgen, wij zijn geen Spoorloos. Op onze website of FB pagina vind je geen foto’s van herenigingen. Jouw zoektocht of jouw rootsreis doen we voor jou en niemand anders.

Ervaringen

Terug in mijn geboorteland

Mijn naam is Hanna, ik heette voorheen Dewi. Ik ben als het goed is geboren op 20-12-1977 in Jakarta. 13-12-1979 vlogen mijn adoptieouders naar Indonesië om mij op te halen. Ze logeerden in een huis in Jakarta via kennissen uit Nederland. Zoals ik heb vernomen ben ik daar door een medewerker van het kindertehuis ‘gedropt’. Hallo, dit is jullie kind, werd in mijn ouders handen gedrukt en toen gingen ze weer. Een week later werd ik 2 jaar, volgens mijn adoptieouders werd er op mijn verjaardag daar wel aandacht aan besteed ondanks dat ik het allemaal nieuw, eng en spannend voor mij was.

Read more


Leuke activiteiten in Jakarta

Ook Jordy en zijn vriendin hebben gebruik gemaakt van de gratis gids om Indonesië beter te leren kennen. Jordy koos ervoor om het echte Jakarta te ontdekken:

“Wij zijn al meerder malen met vakantie naar Indonesië geweest, waarbij we vaak een paar dagen in Jakarta verblijven. Toch hadden we nooit het idee de stad echt te kennen. Via via kwamen wij in contact met Pardi en hebben een aantal leuke activiteiten gedaan om wat meer van de stad te weten te komen, ditmaal met gids.

Read more

Lees meer reviews over rootsreizen>>>


Hoe nuttig was deze informatie?

Jammer dat je deze informatie niet zo nuttig vond

Help ons dit te verbeteren

Wil je feedback geven?

error: